Wednesday, November 08, 2006

Brev fra Eva Dam Jensen til Projektgruppen

Disse linjer var egentlig tænkt som en indledning, så jeg sender dem af sted selv om mange af referencerne er ikke komplette, så alle mine andre kommentarer ikke bliver uforståelige.

Kære Projektgruppe,
Det var tankevækkende at læse Eva Bøgvads (hej, Eva!) opfattelse af sprogteknologiens udvikling. Det er interessant at se hvordan hendes forståelse er styret af hendes egen primære interesse, teknologiens udvikling. Det er imidlertid kun en mindre betydningsfuld del af historien set fra en sprogpædagogisk vinkel. Sprogteknologiens udvikling har fulgt fremmedsprogstilegnelses-teorierne, som på deres side hele tiden har udviklet sig i overensstemmelse med de lingvistiske teorier. Thora og jeg har mere end én gang ventet på at teknologien skulle levere de redskaber vi skulle bruge til at iværksætte vores sprogpædagogiske ideer. Det vil de kunne fortælle jer om i AV-afdelingen, fx René Christensen.

Lige netop dette tema har jo, både i teori og praksis, været det centrale i Thoras og mit forsknings- og udviklingsarbejde lige siden den tidligste begyndelse, som for en stor del faldt sammen med selve områdets begyndelse, så man kan sige at det er temmelig ubetænksomt af os ikke at indvi jer i hvilke teoretiske overvejelser der ligger bag ved vores udviklingsarbejde. Det prøver vi at råde bod på her.

Desværre er der ikke en enkelt af vores skriverier der giver alle svarene, men et par korte tekster vil tilsammen give et godt indblik. Det kunne fx være:
- Eva Dam Jensen: ’Mundtlig sprogfærdighed på KU’. I At undervise i Humaniora
Samfundslitteratur 2003.
- Eva Dam Jensen: (oplægget til Streaming …, i Californien) …
- Eva Dam Jensen: ‘Focus on form made in Denmark’ Sprogforum, 200X (ligger på nettet)
- Eva Dam Jensen: ponencia de Valencia, ret god.

En længere og mere teoretisk tekst er
- Eva Dam Jensen & Thora Vinther: Language Learning
En ultrakort version af den står i det lille hæfte der er indsat i Encuentros Interactivos (de 2 CD-Rom’er).

Så snart jeg er på kontoret igen, skal jeg finde de sidste referencer
Mange hilsner
Eva

0 Comments:

Post a Comment

<< Home